onsdag 6 maj 2015

Mer ekologiskt i köket – april/maj

Vår strävan att få fler och fler ekologiska varor i köket har i april och maj inneburit att två torrvaror har bytts ut; havregryn och ströbröd.

IMG_1942

Den fina jubileums-burken från Saltå Kvarn är nu fylld med havregryn från samma firma. Det finns ju visserligen fler ekologiska havregryn att köpa, men eftersom jag är på min trädgårdsmästarkurs på Skillebyholm/Ytterjärna ungefär 1 gång/månad blir det lätt att jag passar på och handlar Saltå Kvarns produkter i gårdsbutiken där.

IMG_1970

Sedan tidigare har vi ekologiskt smör, Bregott, grädde, mjölk, ägg, (för det mesta) ost, mjöl (av olika sorter), cocos, färsk frukt, grönsaker, russin, torkad frukt, oljor (av olika sorter), leverpastej, juice, flingor, så mycket kött/färs som möjligt, vaniljpulver, vin, inlagd smörgåsgurka och annat som ibland blir oekologiskt pga sortimentet i butiken, men som om det finns alltid väljs ekologiskt.

Jag funderar på jäst, bakpulver och salt  - Finns det ekologiska varianter?

Mme T

Inga kommentarer: